Thursday, September 30, 2010

Despre ideea de competiţie

Îmi place să mă uit la tv la Turului Ciclist al Franţei. Simpatia e veche, din perioada în care nu existau atâtea discuţii despre dopaj. Acum lucrurile sunt din ce în ce mai vizibile. Contador, ultimul câştigător a fost descoperit dopat. Nu e primul dintr-o serie întreagă de alţi sportivi care recurg la astfel de mijloace.

Ciclismul a devenit o competiţie a medicamentelor şi a celor care se dopează- abuzează de corp- atât cât să nu fie suspendaţi. Sau poate aşa a fost dintotdeauna.

De fapt se poate extrapola la aproape orice sport. Toţi se chinuie să scoată ceva bun din ei cu preţul corpului.

Se poate extrapola chiar până la o parte din artişti, ăia care beau şi se droghează în încercarea disperată de a găsi acolo inspiraţia/curajul de a fi pe scenă sau rezistenţa fizică şi psihică pentru turnee.

Mi se pare aiurea. Dealtfel întreaga idee de competiţie sau de depăşire a propriei condiţii mi se pare aiurea. Oamenii ar trebui să se iubească mai mult pentru ceea ce sunt.

Saturday, September 25, 2010

Despre politică

Problema nu e clasa politică din România şi nici măcar clasa politică de oriunde ar fi ea... problema e însăşi politica. Politica nu e ceva natural, e o chestie artificial impusă de oameni altor oameni. Politicianul însăşi nu e om, e o glumă ego-centristă.

Let's do it Romania

Eu sunt din Iaşi şi salut cu multă căldură chestia asta, la noi sunt mulţi oameni ignoranţi şi trişti care de atâta tristeţe aruncă gunoaiele pe unde pot. Mai ales pe spaţiul verde din spatele blocului meu. Am găsit multe chestii acolo şi tot găsesc.Pentru mine, e un Let's do it în fiecare zi.

Apropo de asta, am o vecină pe facebook care cică a dat like la chestia asta cu Let's do it. Ea stă la 9. Din apartamentul lor au ajuns pe iarba din spatele blocului mucuri de ţigară, facturi şi alte chestii, care mai de care mai interesante.

Mă întreb, oare, cu ocazia evenimentului ăsta, o să vină în spatele blocului şi o să strângă?