Monday, February 15, 2016

Filozofări și dezvăluiri #1

E clar că acum 11 ani nu aveam aceleași priorități.
De la băiatul ăla interesat să facă umor cu echipa lui de hattrick până la adultul cu agendă activistă, e drum lung.
A fost un drum lung, pe care e clar că blogul nu l-a acoperit decăt în sărituri. sărituri agramate.
Oricum, trebuie să existe un echilibru și în același timp, e imposibil să le acoperi pe toate.
Ce ar include wishlist-ul meu acum:
*echilibru interior(meditație în principal, de exemplu: http://crististefan.com/mediteaza/ dar și dezvoltarea relației cu persoana iubită/familie/prieteni)
*dezvoltarea mea ca om(psihologic - empatia,înțelegerea, skilluri practice- gastronomie,curățenie etc, financiar - cursuri relevante pentru locul unde lucrez)
*activism/educație vegană/drepturile animelelor(de exemplu http://www.adaptt.org/, sau românescul: http://www.svr.ro/ - deși sunt multe site-uri bune despre veganism etc), probabil cea mai mare prostie a omului, și cel mai groznic genocid e cel împotriva animalelor. poate nu puteam schimba lucrurile peste noapte, dar să nu faci nimic de asta, să nu iei poziție la ce se întâmplă e cumva ilogic.
*activism în domeniul ecologiei/permaculturii/grădinăritului(fac parte din Mai Bine, http://www.traieste.maibine.org/ un ONG cu o amprentă nebănuită asupra Iașului și nu numai- poate o să vă povestesc într-un articol separat, că sunt o grămadă de spus despre ei și ramificații).

PAUZĂ:
Deja probabil dacă m-aș implica activ în ce e mai sus mi-ar trebui vreo 3 vieți paralele. na, de aia e wishlist, să-ți spui toate dorințele zânei măseluță, poate poate voi reuși să ajung undeva cu primele 3.
Și asta pentru că poziția în care mă aflu e una care atârnă de un fir de păr, e greu să negociezi și să reușești in carieră cu adevărat din punct de vedere financiar să zicem și să fii vegan... nu că nu aș cunoaște vegani care stau bine cu banii, doar că e clar că trăim într-o lume subiectivă și vă garantez că șeful vostru carnivor de la multinațională o să fie înclinat să aleagă un subaltern carnivor ca și el pentru proiecte importante/promovări etc doar pentru că ei comunică pe aceeași frecvență, dar despre asta între-un alt episod. bine, asta dacă nu lucrez într-un ONG/cooperativă vegană/ai propria ta afacere și poți să nu te expui prea mult. bine, asta în România momentan(cred și sper). nu vă zic de pe pereți și nu zic că e imposibil, doar că va trebui să munciți dublu pentru a compensa acest ”dezavantaj”. dezavantaj social, pentru că din punctul de vedere al sănătății,vitalității și cam din toate punctele de vedere, veganii stau bine. totuși dezavantajul social trumps them all, uneori.
Trecând peste, nu vă descurajați, nu faceți ca mine. Sunt într-un punct în care stau prost rău cu moralul/echilibrul interior. de asta scriu pe blog în loc să meditez. of, procrastinări. continuăm

*activism în domeniul drepturilor omului(de la drepturile LGBT, minorităților, până la colecte pentru copii din orfelinate, copii cu probleme, oamenii străzii, bătrâni) - unde înafară de a-mi face un steag și un articol ocazional, nu fac mai nimic - bine, am făcut câteva colecte destul de reușit, dar nimic de durată, dar după cum spuneam nici nu apuc, și oricum cel puțin copii și bătrânii sunt mai vizibili)
*educație anarhistă - în primul rând vreau să mă educ eu mai mult(https://centruldecultura.wordpress.com/) și apoi să învăț și pe alții. anarhismul promovează o societate liberă în care fiecare individ e liber să facă ce vrea fără a interfera cu drepul unui oricui alt individ de a face ce vrea. nimic despre violență sau haos(deși cumva se poate ajunge la haos dacă nu există o bună organizare, oricum oricând o variantă mai bună decât capitalismul).

Și mai adaug când îmi amintesc.

Labels: , , , , , , ,